Alati za pristupačnost

Oživljeni tradicionalni susreti društava energetičara

 Nakon dvije godine otkazivanja, iz poznatih razloga epidemije Covid-19, ove 2022 god., 28.svibnja , susreti društava Saveza energetičara Slavonije i Baranje su oživljeni u organizacji Društva energetičara Belišće.
Uz druženje i razmjenu stručnih i prijateljskih iskustava članova iz Slavonskog Broda, Osijeka 1 i Osijeka 2, Požege i naravno domaćina susreta Belišće, centar zbivanja je bio najveći kotlić za kuhanje čobanca u RH, a možda i šire. Ipak, nije bitna činjenica najvećeg koltlića, nego to da belišćani uvijek pripreme najbolji čobanac koji ste kušali.

Kako nam vrijeme nije bilo naklonjeno, druženje se uglavnom odvijalo u lijepim i gostoprimljivim prostorima Društvenog doma Bocanjevci, kao djela infrastrukture turističke i kulturne ponude  Etno sela Bocanjevci. Veliki dio slavonskih energetičara je prvi put čuo i posjetio ovo prelijepo prigradsko naselje u južnom dijelu grada Belišće, koje se pruža uz riječicu Vučicu. Ova rječica je vrlo bitno obilježje naselja, te se par kilometara dalje prema istoku spaja s poznatijom i opjevanom rječicom Karašicom, kako bi se gotovo zajedno ulile u rijeku Dravu, još malo istočnje od grada Belišće.
Idući susreti bi trebali biti jubilarni 20. susreti energetičara u organizaciji Društva energetičara Osijek.
Galerija sa sureta je ovdje.

Sekcija za edukaciju SESiB
mr.sc. Luka Gabrić,dipl.ing.str.